Webcams Terbaik Pada 2021

Facebook
Twitter
LinkedIn

Webcams terbaik yang dapat memenuhi keperluan para streamer dan pekerja pejabat telah menawarkan persediaan yang sederhana dengan kualiti gambar yang baik dalam pelbagai pengcahayaan. Anda juga tidak mahu kualiti gamba anda menjadi tidak terang dan lag semasa digunakan. Itulah sebabnya semua kamera web yang kami senaraikan di sini telah kami uji sendiri,untuk memastikan webcam tersebut memnuhi standard.

Masalahnya sekarang ni ialah banyak pilihan yang tersedia pada harini,ia mungkin agak sukar sebagai streamer dan pekerja pejabat untuk memilih webcam terbaik,lagi-lagi pada masa kini semua pekerja diluar sana yang ingin melakukan meeting dari rumah kerana Covid-19.Disini kami telha menyenaraikan beberapa pilihan yang telah kami buat untuk menjadikan ia antara webcam terbaik pada 2021.

5 Webcam Terbaik pada 2021

1.Elgato Facecam

SPESIFIKASI

Resolusi paparan: 1080p
Resolusi rakaman: 1080p @ 60fps tanpa kompres
FOV: 83.2 darjah
Ciri khas: Aplikasi Hub Kamera

Webcam Elgato Facecam mempunyai semua yang diinginkan oleh streamer yang serius. Kualiti gambarnya menyaingi Logitech StreamCam yang mengagumkan, yang berada di tempat pertama kami sepanjang tahun. Walaupun tidak mempunyai beberapa kualiti kualiti hidup untuk pencipta kandungan, Facecam menawarkan video 1080p 60fps yang tidak dikompresi, yang menyediakan video paling bersih yang dapat anda minta ketika streaming di Twitch atau Youtube.

Perisian Elgato Facecam’s Camera Hub mudah digunakan dan memungkinkan anda menyesuaikan kontras, paparan, dan FOV walaupun anda sedang menggunakan kamera, yang merupakan kelebihan besar. Sekiranya anda dapat menangani tanda harga yang sedikit mahal, Facecam akan memberikan tetapan gambar terbaik yang anda mahukan dengan kerja yang sangat sedikit.

Link Harga https://shopee.com.my/PRE-ORDER-Elgato-Facecam-(Premium-1080p60-Webcam)-10WAA9901-i.52209777.11445898342?position=2

2. Logitech StreamCam

SPESIFIKASI

Resolusi paparan: 1080p
Resolusi rakaman: 1080p @ 60fps
FOV: 73 darjah
Ciri khas: Putaran Potret / Landskap

StreamCam di design khas untuk sesorang bekerja sebagai content creator, ia dengan mudah dapat beralih dari landskap ke potret dengan hanya memutar kamera. Autofokus dan paparan pintar mengambil banyak masa daripada menyiapkan gambar yang sempurna. Logitech pada dasarnya menjadikan versi C922 yang lebih baik dan lebih baik. Fakta yang dirakam pada 1080p pada 60fps yang mantap bermaksud kamera web ini akan membantu menghasilkan beberapa video yang benar-benar hebat. StreamCam berjaya memberi tumpuan secara konsisten, walaupun dalam persekitaran cahaya rendah, seperti bilik tidur atau almari. Kami tidak menilai di sini.

Walaupun StreamCam adalah salah satu pilihan bukan 4K yang lebih berharga di luar sana, kualiti gambar sahaja bernilai setiap sen, terutamanya jika anda serius dengan aliran permainan atau kandungan video anda. Satu-satunya ketukan adalah bahawa kabel USB Type-C yang terpasang berada di bahagian yang lebih pendek.

Link Harga https://shopee.com.my/KKM-PA-Logitech-StreamCam-HD-Web-Camera-with-Microphone-Live-Streaming-Webcam-Full-1080p-60fps-Vertical-Video-Smart-auto-Focus-and-Exposure-Dual-Camera-Mount-Versatility-with-USB-C-for-YouTube-Gaming-Twitch-PC-Mac-Conferencing-and-Video-Calling-White-i.35202258.3084244908?position=2

3. Logitech C922 HD Pro

SPESIFIKASI

Resolusi paparan: 1080p
Resolusi rakaman: 1080p @ 30fps
FOV: 90 darjah
Ciri khas: Mikrofon berganda

Sebilangan besar pembaca boleh berhenti di sini. Kecuali anda mencari ciri khusus dalam kamera web, maka tidak ada nilai yang lebih baik daripada Logitech C922 HD Pro. Gambar 1080pnya yang tajam, dipasangkan dengan bidang pandangan yang luas dan autofokus yang hebat, menjadikannya pilihan persidangan video yang hebat. Prestasi cahaya rendah sangat baik; tahap kebisingan tidak menembusi bumbung ketika saya mematikan beberapa lampu. Pengimbangan putih juga tepat pada waktu itu, walaupun saturasi lalai dapat membuat pemandangan kelihatan sedikit bersih dalam keadaan pencahayaan yang terang.

Sebilangan besar tetapan boleh disesuaikan melalui Aplikasi Kamera Logitech. Pita juga harus menghargai keserasian C922 dengan aplikasi pengganti latar belakang, ChromaCam. Secara keseluruhan, Logitech C920 melaksanakan tugas utamanya dengan sangat baik. Dengan ini harga hanya murah dengan spesifikasi seperti ini sangat direkomenkan kepada pekerja pejabat dan kepada student-student yang mempunyai kelas online.

Link Harga https://shopee.com.my/1080P-2MP-USB-2.0-HD-Webcam-Noise-Reduction-Microphone-Camera-With-Wide-View-Angle-Computer-Camera-For-PC-Computer-Laptop-i.231413902.7364091376?ads_keyword=webcam%20for%20pc&adsid=14930631&campaignid=5503347&position=0

4. Razer Kiyo Pro

SPESIFIKASI

Resolusi paparan: 1080p
Resolusi rakaman: 1080p @ 60fps
FOV: 103, 90, 80 darjah
Ciri khas: Sensor cahaya adaptif, mikrofon HDR-enabled, omnidirectional

Faktor yang paling penting dalam kualiti gambar video adalah pencahayaan. Mempunyai pencahayaan yang baik dapat mengurangkan keperluan pampasan pendedahan dan mengekang kebisingan. Razer Kiyo Pro mempunyai sensor cahaya adaptif, menjadikannya sesuai untuk sebarang keadaan pencahayaan, bahkan gelap gulita. Cukup bagus jika anda keluar dari bilik tidur atau di mana-mana tempat yang anda tidak dapat dengan cahaya yang terang dan terang.

Sensor 1080p Kiyo menawarkan ketajaman yang sangat baik dan menangkap banyak perincian. Autofokus cepat dan keseimbangan putihnya juga tepat. Dari semua kamera web yang saya uji, Razer Kiyo mempunyai ketepuan warna tertinggi. Apabila pencahayaannya bagus, ia dapat membantu menambahkan gambaran yang jelas pada gambar anda. Namun, dalam pemandangan yang lebih gelap, peningkatan saturasi dapat menjadikan gambar kelihatan seperti pastel. Kami juga melihat pada FOV yang lebih luas, gambarnya mempunyai kualiti mata ikan yang pelik yang mungkin terlalu mengganggu penonton anda.

Link Harga https://shopee.com.my/Razer-Kiyo-Pro-USB-Camera-with-High-Performance-Adaptive-Light-Sensor-i.316967256.9224205846?position=1

5. Logitech BRIO

SPESIFIKASI

Resolusi paparan: 4K
Resolusi rakaman: 4K @ 30fps, 1080p @ 60fps, 720p @ 90fps
FOV: 90 darjah
Ciri khas: Sesuai dengan Windows Hello, sokongan HDR, zoom digital 5x

Seperti yang dijangkakan, resolusi tinggi BRIO menambah detail ke tahap yang jauh lebih tinggi daripada kamera web 1080p standard mana pun. Bidang pandang 90 darjahnya dapat dengan mudah menangkap seluruh bilik anda dan semua tetamu di dalamnya juga. Jadi berhati-hati; anda akan berada dalam tembakan.

Keseimbangan dan warna putih sempurna, begitu juga dengan prestasi cahaya rendah. Satu-satunya kecurigaan kualiti gambar adalah tetapan kontras automatiknya yang rapuh. Di samping warna utama, sensornya adalah inframerah, menjadikan BRIO sepenuhnya serasi dengan Windows Hello, ciri masuk wajah Microsoft.

Selain resolusi penangkapan yang mengagumkan, BRIO juga merupakan satu-satunya kamera web yang menyokong penangkapan HDR. Ini bermaksud bahawa penonton yang mempunyai skrin serasi HDR akan dapat menikmati warna yang lebih kaya dan lebih terang.Walaubagaimana pun webcams ini ade tiga kelemahan utama iaitu buggy autofocus,harga yang agak mahal dan tempat cengkaman yang kecil. Jika anda dapat terima semua kelemahan ini kami rekomankan anda beli kerana anda memang mengejar kualiti tetapi jika anda hanya sekadar guna hanya untuk meeting online ataupun webinar kami tidak berapa setuju untuk anda membelinya. Jadi,Itulah antara webcam terbaik pada 2021 yang telah kami uji.

Link Harga https://shopee.com.my/Logitech-BRIO-4K-Ultra-HD-Webcam-i.58359596.3239823212?position=0

Link Rujukan https://www.pcgamer.com/best-webcams/

More to explorer

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *