5 Mouse Gaming Yang Terbaik Dan Murah

Facebook
Twitter
LinkedIn

Mouse gaming yang terbaik dan murah banyak di luar sana,tetapi adakah ia menepati cita rase anda dan adakah berbaloi membeli maose gaming itu tanpa melihat ciri-ciri mouse tersebut dan kelemahannya? Mouse gaming juga mempunyai banyak jenis sama ada maouse yang mempunyai wayar ataupun tidak mempunyai wayar iaitu menggunakan bluetooth. Mungkin ade sesetengah orang masih memilih yang berwayar kerana ia boleh digunakan dengan tempoh yang lama berbanding tanpa wayar. tetapi adakah anda tahu berapa lamakah mouse tanpa wayar bertahan semasa digunakanDisini kami telah melakukan beberapa ujian terhadap 5 mouse gaming yang terbaik dan murah ini. Disini lah anda melihat sendiri kehebatan mouse gaming yang terbaik yang telah kami pilih dengan harga yang agak murah.

5 Mouse Gaming Terbaik dan Murah

1.Razer Viper Ultimate

Antara mouse gaming yang terbaik dan murah adalah Razer Viper Ultimate. Mouse gaming ini beratnya agak ringan dan tahan lama. Semasa digunakan pula ia rase sangat selasa dan tidak sangkut apabila menggerakkanya. Dari segi reke bentuk dan design pula nampak ambidextrous dengan dua butang di setiap sisi. Ia sangat sesuai untuk dipegang apabila tangan anda berada di sisi yang lebih kecil atau cengkaman hujung jari jika anda mempunyai tangan yang lebih besar.Razer Viper Ultimate ini mempunyai latensi klik rendah dan mouse feet yang meluncur dengan laju apabila ia digunakan di atas meja atau mousepad. Ia juga menyediakan kabel seperti paracord ringan yang sangat baik untuk mengecas mouse itu. Anda juga boleh menggunakan dalam mod berwayar jika anda mahu. ia juga dapat menggunakan perisian Razer Synapse 3 untuk mengubah tingkat polling rate yang ade, ia juga boleh diubah lampu pengcahayaan RGB, dan menyesuaikan CPI,

Malangnya,badan pada bahagian punggungnya yang rendah dan pendek menjadikanya tidak sesuai untuk tangan yang lebih besar menggunakan pegangan tapak tangan. Selain itu,mouse Razer ini ia tidak berapa serasi dengan macOS kerana perisian yang berbeza berbanding Windows. Kabel pengecas juga mempunyai port mikro-USB yang lebih lama dan bukanya USB-C yang lebih baru. Bagaimanapun,mouse gaming ini juga menjadi antara mouse gaming yang terbaik dan murah pada pendapat kami.

Link Harga https://shopee.com.my/Razer-Deathadder-Elite-Chroma-mouse-6400-DPI-Optical-Sensor-5-Programmable-Buttons-Mechanical-Switches-i.503054435.2988141497?ads_keyword=razer&adsid=30460936&campaignid=17520834&position=1

2.Logitech G703 LIGHTSPEED Wireless Gaming Mouse with HERO Sensor

Mouse gaming yang tebaik dan murah seterusnya adalah Logitech G703 LIGHTSPEED adalah mouse gaming tanpa wayar yang hebat. ia dibina dengan baik dan mempunyai bentuk yang selesa dan sesuai dengan kebanyakkan peganggan dan ukuran tangan. Latensi kilk juga sangat rendah,sama ada anda bermain secara berwayar atau tanpa wayar melalui penerima USB-nya. Sensor HERO 16knya memberikan prestasi yang luar biasa.dengan purata CPI yag luas,jarak mengangkat mouse yang pendek,dan kadar pengundian yang tinggi.

Tombolnya sangat menarik dan memuaskan,dan semuanya dapat diprogramkan melalui G HUB,di mana anda juga dapat menyesuaikan tetapan prestasi dan menyesuaikan pengcahayaan RGB. Walaupun roda scroll mouse terasa agak kukuh,ia atidak menyokong input kecondongan,dan anda tidak dapat membuka kunci untuk menatal dokumen panjang dengan cepat. Sebaliknya,ia serasi sepenuhnya dengan Windows dan macOS,dan mempunyai memori on-board untuk menyimpan profil.

Link Harga https://shopee.com.my/100-Original-Logitech-G304-Lightspeed-Wireless-Gaming-Mouse-Hero-Sensor-12000-DPI-Lightweight-6-Programmable-Buttons-250h-Battery-Life-On-Board-Memory-Compatible-with-PC-Mac-i.419219316.8162103591?ads_keyword=wkdaelpmissisiht&adsid=21563205&campaignid=12313943&position=0

3.Corsair SABRE RGB PRO

Mouse gaming berwayar terbaik yang kami uji ialah Corsair SABER RGB PRO. Ia mempunyai faktor bentuk tangan kanan dengan dua butang sisi di sebelah kiri. Ringan dan terasa sangat selesa, dengan badan yang diperbuat daripada plastik padat dengan sedikit tekstur untuk cengkaman tambahan. Ia sangat sesuai untuk semua ukuran tangan menggunakan pegangan tapak tangan dan cakar atau cengkaman hujung jari untuk tangan bersaiz lebih besar.

Ia mempunyai zon pencahayaan RGB bebas di logo belakang dan di dalam roda tetikus. Terdapat juga satu set lampu LED di tepi kiri yang menunjukkan tetapan CPI semasa. Dari segi prestasi, ia mempunyai jarak angkat yang sangat rendah, variasi CPI rendah, dan rentang CPI yang sangat luas, yang dapat anda sesuaikan dengan tepat dengan kenaikan satu. Ia juga memiliki kecepatan pengundian maksimum 8000Hz, yang seharusnya memberikan pergerakan mouse yang lebih terasa. Namun, ini bukan sesuatu yang kami uji, dan rata-rata pengguna mungkin tidak menyedari perbezaannya.

Malangnya, kaki mouse senget sedikit di mousepad kain dan meja. Selain itu, walaupun diiklankan sebagai paracord, kabelnya tetap tidak dapat dikemas dan tidak mempunyai fleksibiliti paracord yang sebenarnya. Walaupun begitu, ini adalah mouse permainan yang sangat baik dan pilihan berkabel yang hebat.

Link Harga https://shopee.com.my/Corsair-Katar-Pro-Wireless-Wired-Lightweight-FPS-MOBA-RGB-Gaming-Mouse-with-Slipstream-Technology-Compact-Shape-i.129191244.4688054300?ads_keyword=corsair&adsid=19293250&campaignid=10913807&position=0

4. Glorious Model O 

The Glorious Model O adalah mouse gaming ultra-ringan yang sangat baik dan terasa sangat baik dan kukuh, dengan reka bentuk corak sarang lebah yang meletakkannya di antara tikus paling ringan yang telah kami uji. Model hanya berwayar ini dilengkapi dengan kabel luar biasa yang ringan dan fleksibel. Memiliki total enam butang, termasuk dua di samping, dan semuanya mudah diprogram dalam perisian pendamping. Prestasi sensor juga luar biasa, dengan julat CPI yang luas yang cukup konsisten sama ada anda menggerakkan kursor perlahan atau cepat, dan latensi klik rendah. Ia mempunyai reka bentuk ambidextrous yang sangat selesa dan sesuai untuk gaya cengkaman apa pun. Walau bagaimanapun, badannya yang besar tidak sesuai untuk orang dengan tangan yang lebih kecil yang mungkin merasa lebih selesa menggunakan Glorious Model O-, versi yang lebih kecil yang berprestasi sama.

Link Harga https://shopee.com.my/-GLORIOUS-PC-GAMING-RACE-Model-O-USB-RGB-Gaming-Mouse-4-Model-67-68g-i.59277182.2339256612?position=2

5.Logitech G PRO X SUPERLIGHT

Seterusnya, Mouse gaming yang terbaik dan murah adalah Logitech G PRO X SUPERLIGHT adalahmouse gaming yang sangat baik dan cukup serba boleh untuk kegunaan pejabat. Walaupun ia tidak mempunyai reka bentuk seperti sarang lebah, ia masih termasuk mous paling ringan yang pernah kami uji, yang sangat mengesankan memandangkan ia tanpa wayar. Ia menawarkan prestasi luar biasa sama ada digunakan secara berwayar atau tanpa wayar, dengan latensi klik yang sangat rendah dan kadar undian yang tinggi, dan CPInya dapat disesuaikan dengan tepat dengan kenaikan 50. Ia sesuai untuk semua ukuran tangan dengan jenis pegangan apa pun, walaupun butang sisi mungkin sukar dicapai dengan cengkaman hujung jari jika anda mempunyai tangan kecil. Semua butangnya dapat diprogram ulang, dan anda juga dapat menetapkan butang G-Shift untuk memberi anda lapisan kontrol kedua, tetapi ini mungkin tidak cukup untuk beberapa pemain MMO. Mouse ini sangat mirip dengan Logitech G Pro Wireless, kecuali SUPERLIGHT jauh lebih ringan dan hanya mempunyai dua butang sisi yang tidak dapat dikeluarkan.

Link Harga https://shopee.com.my/LOGITECH-G-PRO-X-SUPERLIGHT-WIRELESS-GAMING-MOUSE-BLACK-WHITE-ALSO-LOOK-G-PRO-HERO-i.28867819.9411259452?position=11

Link Rujukan https://www.rtings.com/mouse/reviews/logitech/g-pro-x-superlight

More to explorer

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *