5 Keyboard Mekanikal Yang Terbaik Dan Murah

Facebook
Twitter
LinkedIn

Keyboard Mekanikal yang terbaik dan murah banyak di luar sana,tetapi dalam membina gaming PC bajet kadang-kadang agak sukar untuk membeli keyboard mekanikal yang terbaik dan murah.Tetapi untungnya, kita dapat spesifikasi yang baik tanpa melaburkan duit kita berlebihan. Tetapi kita sering berfikir bahawa computer dah PC gaming,tetapi bagaimanapula dengan keyboard,takkan nak pakai keyboard biasa seperti keyboard di office-office di luar sana.

Ramai orang di luar sana yang baru dalam bidang gaming ini mengangap keyboard ini tidak penting apabila bermain game di pc, ini kerana mereka lebih mementingkan performance dan grafik. Tetapi anggapan itu salah sebenarnya,gamer sejati adalah seseorang yang mementingkan penggunaan keyboard itu sendiri. Terdapat banyak jenis keyboard diluar sana,tetapi yang menjadi kegilaan para gamer di luar sana adalah Keyboard Mekanikal. Ini kerana bunyi yang sedap yang dapat membuatkan pengguna terpesona apabila ditekan dan apabila setiap key di tekan keatas keyboard itu ia membuat kita rasa cukup kukuh dan berpuas hati. Disini kami ingin tunjukkan 5 keyboard Mekanikal yang terbaik dan murah.

5 Keyboard Mekanikal Yang Terbaik Dan Murah

1.Logitech G413

Antara yang keyboard mekanikal yang terbaik dan murah pernah kami cuba adalah Logitech G413. Gaming keyboard ini adalah bersaiz penuh dan ia serba boleh untuk kegunaan lain. Walaupun harganya rendah,ia masih di buat dengan bai dengan bingkai plastik dan plat aluminium padat di atas,jadi anda tidak seharusnya mengalami banyak masalah dengan desingnya.

ia hanya tersedia dengan suis Romer-G Tactile proprietari,yang ringan untuk ditekan,dan mereka mempunyai jarak sebelum perjalanan yang rendah dan maklum balas taktile yang baik. Kualiti menaip agak bagus dan setiap key agak stabil,tetapi key jugak terasa agak kaku dan menyebabkan keletihan setelah lama digunakan. Latensi klik sangat rendah,yang bagus untuk pengalaman permainan yang responsif. Keyboard ini juga kunci yang dinyalakan di setiap key,tetapi sayangnya ia hanya mempunyai lampu latar merah,tetapi sekurang-kurangnya anda masih dapat melihat kunci anda jika anda bermain ketika gelap. Tetapi sayangnya,walaupun anda dapat memprogram semula kekunci fungsi,anda tidak dapat memprogramkan semula kunci lain. Itulah yang perkara yang sudah dijangka untuk keyboard yang murah sepert ini.

Link Harga https://shopee.com.my/Logitech-G413-Mechanical-Gaming-Keyboard-Romer-G-with-USB-Pass-Through-Carbon-Black-920-008313-(Negotiable)-i.53047755.11644986487?position=11

2. Redragon K552-RGB

Jika anda mahu keyboard yang kecil dan key yang sedikit,jadi pilih lah Redragon K552-RGB. Untuk keyboard mekanikal bersaiz kecil ini,anda tidak dapat memprogram semula sebarang kunci,tetapi sekurang-kurangnya varian ini mempunyai pencahayaan RGB penuh dan harganya lebih murah daripada Logitech G413. Ia adalah keyboard yang cukup asasyang dilangkapi dengan suis Outemu Blue,yang mengklik dan memberikan pengalaman permainan yang ringan dan responsif.

Kualiti menaip layak kerana kuncinya terasa senang disentuh,tetapi klik tidak sesuai dengan pengaktifan,yang boleh menganggu bebrapa orang. Disebabkan ukuranya,ia tidak memiliki Numpad, tetapi masih memiliki hotkey media. Bagi letensi klik pula ia agak begitu tinggi dan tidak sesuai untuk permainan yang kompetitif. Sekiranya anda mahukan keyboard mekanikal belanjawan terbaik, anda tidak boleh salah dengan Logitech,tetapi jika anda ingin membelanjakan lebih sedikit wang untuk sesuatu yang lebih kecil dengan kos key yang dapat diprogramkan,jadi pilih lah Redragon.

Link Harga https://shopee.com.my/Redragon-Knight-K598-KNS-RGB-USB-Mechanical-Gaming-Keyboard-2.4G-wireless-dual-mode-brown-Switch-87-Keys-Computer-Russian-us-i.326526863.3060707172?ads_keyword=wkdaelpmissisiht&adsid=24943127&campaignid=14253667&position=0

3.SteelSeries Apex 5 Hybrid Mechanical Gaming Keyboard

keyboard mekanikal yang tebaik dan murah yang telah kami periksa dan kami uji adalah Keyboard Mechanical Gaming SteelSeries Apex 5. Keyboad yang berwayar bersaiz penuh ini menggunakan suis biru hibrid proprietari,yang memberikan maklum balas yang dapat didengar dan taktikal semasa kuncinya digerakkan.

Keyboard ini juga mempunyai lampu latar RGB penuh dengan kekunci yang diterangi secara individu dan key media khusus volume control ayng diprogramkan. Anda boleh menetapkan makro ke mana-mana kunci di papan melalui perisian StellSeries Engine atau terus dari papan itu sendiri. Terdapat juga layar OLED yang dapat anda programkan.Malangnya,latency sangat tinggi untuk papan kekunci permainan,dan beberapa pemain mungkin memilih pilihan yang berbeza. Antara keyboard mekanikal yang terbaik dan murah ini adalah salah satu yang telah kami cuba.

Link Harga https://shopee.com.my/STEELSERIES-APEX-5-HYBRID-MECHANICAL-GAMING-KEYBOARD-(64532)-i.43829688.6219165403?position=10

4.Corsair K63 Wireless Mechanical Gaming Keyboard

Seterusnya,keyboard mekanikal tanpa wayar terbaik dengan harga yang agak mampu milik . Keyboard mekanikal tanpa wayar Corsair K63. ia cukup serba boleh dan mempunyai ergonomik yang baik kerana pergelangan tangan yang disertakan dan bentuk yang agak condong yang boleh disesuaikan. Anda juga boleh menyambungkanya dengan dua peranti yang berbeza pada masa yang sama,sama ada dengan penerima USB atau melalui Bluetooth,dan anda boleh menukarnya dengan mudah di keyboard.

ia menggunakan suis Cherry MX Red linier,yang memerlukan sedikit kekuatan untuk menggerakkan dan tidak memberikan maklum balas sentuhan. Suis terasa sangat responsif,dan ketika menaip ia tidak lah terasa penat. Ia juga mempunyai bebrapa ciri tambahan,seperti key media yang khas dan kunci-kunci wondows,dan walaupun tidak ada kekunci makro khusus untuk pemain MMO,mungkin untuk memprogramkan semula sebarang kunci.

Malangnya,bagi kualiti binaanya hanya baik,kerana semuanya hanya baik,kerana semuanya terbuat dari plastik yang terasa agak murah. Juga.tidak ada key yang dapat sync ker cloud. Jadi anda tidak dapat untuk aturkan paparan apabila anda menukar ker peranti lain. Keyboard mekanikal ini hanya mempunyai lampu latar biru sahaja,jadi bagi pengemar RGB mungkin kecewa.Antara semua pilihan keyboard mekanikal yang terbaik dan murah adalah keyboard ini salah satu menjadi pilihan terbaik.

Link Harga https://shopee.com.my/Corsair-K63-Wireless-Mechanical-Gaming-Keyboard-backlit-Blue-LED-Cherry-MX-Red-Quie

5. Obinslab Anne Pro 2 

Keyboard Mekanikal yang terbaik dan murah yang seterusnya adalah Obinslab Anne Pro 2. Sekiranya anda lebih suka model yang tidak terlalu besar kerana ia akan meyebabkan ruang meja anda nampak sempit. Anne Pro 2 lah pilihan yang bijak. Oleh kerana, model dan design yang kecil dan simple yang membuatkan ruang meja anda nampak luas dan tidak makan ruang. Walaupun ia tidak mempunyai kunci media khusus atau kekunci anak panah khusus seperti keyboard mekanikal yang lain.

Ia mempunyai lampu RGB penuh dan ini adalah keyboard 60% key telah memberi anda banyak ruang untuk menggerakan tetikus anda semasa bermain. Ia juga dapat digunakan di dua peranti lebih banyak daripada yang dimiliki oleh keyboard mekanikal yang lain. Keyboard ini juga sangat responsif ketika digunakan dan semasa bermain melalui sambungan berwayar.

Ia tersedia dengan pelbagai suis Gateron,kailh dan Cherry MX. Malangnya,ia tidak dilengkapi dengan tetapan condong atau tempat letak pergelangan tangan. Sekiranya anda mencari papan TenKeyLess dengan kekunci media khusus,kekunci anak panah,dan baris F, pegi dengan Corsair. Sebaliknya,jika anda mahukan papan padat dengan lampu latar RGB,dapatkan Anne Pro2. Ini adalah antara Keyboard mekanikal yang terbaik dan murah yang kami telah cuba.

Link Harga https://shopee.com.my/AUTHENTIC-ANNE-PRO-2-Gateron-Kailh-Box-Cherry-Mx-Switch-Bluetooth-USB-RGB-Mechanical-Gaming-Keyboard-61-Keys-i.42656422.10129016545?position=1

Kesimpulan

Cadangan kami di atas adalah yang ape kami fikir ia menjadi keyboard mekanikal yang terbaik dan murah. Kebanyakkan orang. kami mementingkan harga,maklum balas dari pengunjung dan ketersediaan.

Sekiranya anda ingin membuat pilihan untuk memilih sendiri,berikut adalah senarai semua ulasan yang telah kami buat untuk Keyboard mekanikal. Berhati-hatilah untuk tidak terperangkap dalam perinciannya. Walaupun tidak ada papan kekunci yang sempurna untuk setiap pengunaan,kebayakkannya cukup baik untuk menyenagkan hampir semua orang,dan perbezaanya sering tidak dapat dilihat kecuali anda benar-benar mencarinya.

Link rujukan https://www.rtings.com/keyboard/reviews/best/cheap-mechanical-keyboards

More to explorer

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *